Onderwijsbehoefte altijd in beeld!

In de software van MijnLeerlijn kun je eenvoudige en snel de ondersteuning en afspraken voor de leerling weergeven, invoeren en wijzigen. Dit kan op het portfolio op het tabblad ‘ondersteuning’, in het leerdoelenoverzicht en in de groepen waar de leerling lid van is.

Kleurenbollen als kattebelletje

De labels worden altijd weergegeven in de vorm van bollen. Deze zijn verschillend van kleur en dienen als ‘kattenbelletje’ voor de leerkracht. Wanneer de leerkracht op een bol klikt verschijnt de pop-up met daarin de benodigde informatie. Met deze functionaliteit zijn ondersteuning, vragen en afspraken altijd zichtbaar en direct inzichtelijk voor de leerkracht.

Eigen instellingen via het beheerdersaccount

Via een beheerdersaccount kan de school zelf bepalen welke labels (kleurbollen) krijgen. Daarmee kan de school zelf bepalen in welke vorm en in welke mate hier gebruik van gemaakt kan worden. Een aantal voorbeelden zijn;

  • Per vakgebied (rekenen of taal)
  • Hulpmiddelen (concreet materiaal, dyslexie, controle van begrip)
  • Zitplaats (instructietafel, vooraan zitten)
  • Tijdelijke mededeling (emotioneel door gebeurtenis, ruzie gehad, last van ziekte).

Er zijn veel mogelijkheden om deze functionaliteit in de praktijk toe te passen.

 

Stappenplan voortgang door leerling

Wanneer een leerdoel de gele status heeft kan de leerkracht een stappenplan meesturen. Dit kan handmatig of automatisch (zie https://www.mijnleerlijn.nl/stapzichtbaar/).

Het is nu mogelijk voor de leerling om de voortgang van dit stappenplan zichtbaar te maken voor zichzelf en de leerkracht.
Wanneer de leerling de pop-up van een doel opent in zijn Persoonlijk Leerdoelen Plan dan verschijnen er rechtsboven 5 lichtgroene bolletjes.
Als school of per leerkracht kun je afspreken hoe de bolletjes gebruikt kunnen worden door de leerkracht. Tip: stuur dit mee met in het stappenplan!
Zo zie je als leerling en leerkracht snel de voortgang per leerdoel. 

In het Persoonlijk Leerdoelen Plan ziet de leerling onder het leerdoel de ingevulde bolletjes.

De leerkracht ziet de bolletjes per leerling in het leerdoelenoverzicht.

Let op: Zodra een leerdoel de gele status heeft verschijnen er vijf lichtgroene bolletjes bij het leerdoel. Dit zijn er altijd vijf. Het maakt daarbij niet uit of er een stappenplan is toegevoegd. Het is niet nodig om alle bolletjes te gebruiken of te benoemen.

Zoekfunctie in het curriculum

Binnen het curriculum is nu een zoekfunctie ingebouwd. Hiermee kan je leerdoelen zoeken in het curriculum van de school. De knop ‘leerdoel zoeken’ vind je bovenaan op de curriculum pagina.

Wanneer je hierop klikt verschijnt er een pop-up. Typ hier een trefwoord of getal uit het doel dat je wil zoeken. In het voorbeeld hieronder is de zoekterm ‘1000’ ingevuld. Je ziet direct de hoeveelheid leerdoelen die de term bevatten, je ziet meteen hoeveel doelen er in het curriculum staan met het getal 1000, in welk deelgebied de doelen staan, in welk niveau deze doelen worden aangeboden en in welke periode.

Je kan direct naar de verdiepingspagina van het doel door op het oogje achter het doel te klikken.